In de rubriek ‘Collega’s aan het woord zet het Avonturenpark collega’s in de spotlights. Deze keer een interview met Mariet Bults (55) uit Nijverdal.

De enthousiaste winkelmedewerkster vormt al jarenlang een vertrouwd gezicht op het Avonturenpark. “Ik word blij van het contact met de gasten. Vooral als ze met een glimlach de souvernirwinkel uitlopen!”, zegt Mariet.

Haar werkzaamheden? Het inrichten van de winkel, het meekijken met de inkoop en het te woord staan van de gasten. Mariet: “Het is bijzonder om met een team van enthousiaste collega’s te werken aan een frisse winkel en een mooie omzet. Ik word blij van het contact met de gasten, vooral als ze met een glimlach de souvernirwinkel uitlopen.”

Warm welkom 
Mariet ziet het als haar taak om de bezoekers een geweldige dag te bezorgen en ze ‘net dat beetje extra’ te bieden. “Tijdens het werk kom je met allerlei bezoekers in aanraking. Van schoolkinderen tot gezinnen met kinderen en van jonge stellen tot vriendengroepen. Eén van de leukste dingen van het werk is het contact met de bezoekers: een vriendelijke lach, een grappig verhaal of horen hoe leuk hun dag was. Het zorgt ervoor dat onze gasten zich welkom voelen op het Avonturenpark.”

Achter de kassa
Bij toeval vindt ze in 2011 een advertentie in de krant, waarin seizoensmedewerkers gezocht worden. “Vanaf dat moment kwam het Avonturenpark opeens weer in beeld. Het leek mij wel iets om in de souvernirwinkel artikelen te verkopen”, zegt ze opgetogen. Na een geslaagde sollicitatie gaat Mariet – een ervaren verkoopster –  aan de slag bij De Speelstraat, de Wild Waterval en de Drie Geheime Torens (3GT). “Bij de 3GT mocht ik de kinderen schminken, dat was geweldig om te doen. Een jaar later maakte ik de overstap naar de winkel, daar mocht je vanaf het tweede jaar achter de kassa staan.”

“De beste ideeën ontstaan vaak spontaan”
Ieder jaar verzorgt ze samen met haar collega’s de complete styling van de winkel. “De styling van de winkel is één van de mooiste dingen om te doen. Alle artikelen worden in het voorjaar in dozen aangeleverd, vervolgens mogen we naar eigen smaak de souvernirwinkel inrichten. Hoe we iedere keer inspiratie opdoen? De beste ideeën ontstaan vaak spontaan! De winkel moet een beleving zijn. Zo is de winkels in thema’s opgedeeld, naar aanleiding van de attracties van ons park. Hebben we dat jaar een nieuwe attractie of nieuw thema, dan staat dat nieuwe thema met alle mooie nieuwe producten, prominent te pronken voorin de winkel!”

Spannend
“Als je voor de eerste keer de styling verzorgt, is dat best spannend om te doen. In 2016 heb ik de dames van de Looping Group geassisteerd bij het inrichten van onze winkel. Een jaar later mocht ik voor de eerste keer zelf de winkel inrichten. De dames kwamen later kijken en zij waren zeer tevreden over de styling. De winkel was mooi gevuld met artikelen in diverse thema’s. Van apen, leeuwen en tijgers tot ridders en prinsessen, alles was aanwezig!”

 “Het is ook ontzettend fijn om in een vast team te werken, we staan altijd voor elkaar klaar”

Charme
“De charme van de souvernirwinkel is dat het een bijzondere plek is. Je komt er mensen van allerlei pluimage tegen. Het is geweldig om met zoveel verschillende type gasten te werken! Daarnaast heb ik ontzettend leuke collega’s, die ik ook buiten werktijd zie. Overdag hoor je op het park allerlei geluiden, maar als je ‘s avonds over trap van de Sungai Kalimantan naar beneden loopt, is het opeens weer muisstil en neemt de natuur het weer over.”

Dynamische plek
“Welke eigenschappen een winkelmedewerker zoal in huis moet hebben? Vooral gastvrij, omdat je in de winkel met hele verschillende gasten in aanraking komt. Daarnaast stressbestendig en flexibel, omdat de souvernirwinkel een dynamische plek is. Op bepaalde momenten kan het soms erg druk zijn.” Als voorbeeld geeft ze: “Tijdens de schoolreisjes lopen er veel schoolkinderen door de winkel, op zoek naar een leuk souvenirtje. Het is ontzettend leuk om hen te helpen. Als er een kind blij de winkel uitloopt met een souvenir, staan zijn of haar klasgenoten even later met hetzelfde artikel aan de toonbank!”

Tornado
“Gasten voorthelpen doe ik het liefst, daar word ik heel enthousiast van. Elke zomer verkopen we Slideparktickets en dat is heel gaaf om te doen, vooral als het druk is en lekker doorloopt. Als de bezoekers in vakantiestemming verkeren, is de sfeer echt fantastisch! Bijzonder was dat we dit jaar ook de wielen verkochten van de oude Tornado-achtbaan. Die hadden een prominente plek gegeven, voorin de winkel. Het was een groot succes, want pretparkfans uit binnen- en buitenland gingen blij naar huis met de Tornadowielen. De verkoop liep dan ook als een trein”, zegt de winkelmedewerkster met een lach.

Gegil
“Als kind woonde ik in het dorp Hellendoorn, onderaan de berg. In mijn slaapkamer keek ik uit op de achtbaan. Ik hoorde zelfs het gegil! De bus van het Avonturenpark stopte zelfs op de weg waar mijn ouderlijk huis stond. Dan zag ik de gasten met drommen naar boven gaan, want het laatste stukje moesten ze lopen. Het was een bijzonder gezicht…”

De Elf Provinciën
Mariet herinnert zich het enorme bos waar van alles kon gebeuren, nog goed. “Mijn oma vierde elk jaar in De Elf Provinciën haar verjaardag. Als kind ging ik dan met mijn nichtjes en neefjes het park in of gingen we met de hele familie naar op de picknickweide, een speelveld met speelstoelen. Jaren later ging ik met mijn man en de kinderen naar het Avonturenpark!”

×

WhatsApp Chat

×