Teamcaptain Luc: “Denk in oplossingen, niet in problemen”

In de rubriek ‘Collega’s aan het woord zet het Avonturenpark collega’s in de spotlights. Deze keer een interview met Luc Pfeiffer (18).

Hij pas 18, verwelkomt de gasten op Avonturenpark en mag zijn collega’s aansturen: Luc Pfeiffer uit Nijverdal is actief als teamcaptain Entree. Waarom koos de student voor Avonturenpark Hellendoorn? En wat vindt hij van zijn werk? “Om hier te kunnen werken, moet je héél avontuurlijk zijn ingesteld!”

_DSC0584

Sinds 2020 is de student Onderwijsassistent werkzaam als teamcaptain Entree. Luc heeft een aansturende rol en is binnen het team verantwoordelijk voor alle communicatie. “Werken bij het Avonturenpark is niet zomaar een baan, want je werkt in een hele avontuurlijke omgeving”, vertelt hij enthousiast. In het hoogseizoen verwelkomen we op drukke dagen duizenden bezoekers per dag. Om zo de drukte zoveel mogelijk te spreiden, hield ik het tempo er goed in. Natuurlijk sprong ik op drukke momenten ook bij, want tijdens de spitsuren liepen er tientallen gasten door de poort!”

Luc begon op zijn vijftiende als attractiemedewerker. “Als tiener kende ik de weg in het park al goed, omdat ik al twee jaar een Avonturenpas had. Het leek mij heel gaaf om in een attractiepark te werken en spannende attracties te bedienen.” Na een geslaagde sollicitatie gaat Luc aan de slag als attractiemedewerker en in zijn tweede jaar wordt hij ingezet bij de kassa en de entree: “Het leek mij fantastisch om contact te hebben met de gasten en tickets te verkopen. Toen ik hoorde dat er handen tekort kwamen, heb ik direct de teamleider benaderd. Als entreemedewerker kan je nog wel een klein praatje maken, maar ondertussen ben je ook bezig met het kassawerk. Toen ik vorig jaar gevraagd werd om teamcaptain te worden, hoefde ik dan ook niet lang na te denken en zei ik: “Natuurlijk wil ik dat!”

Visitekaartje
Het team Entree zet alles op alles om de gasten een fantastische dag te bezorgen. Teamcaptain Luc zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. “Je vormt als het ware de schakel tussen het team en de teamleiders van Operationele Zaken. Net als je collega’s van de entree ben je het visitekaartje van het park”, vertelt Luc. “Je moet er echt staan, want de gasten zien je en willen je vragen stellen. Daarom is het belangrijk om een open uitstraling te hebben én een glimlach op je gezicht”, benadrukt hij.

Werkdag
“Hoe mijn werkdag eruit ziet? Aan het begin van de dag informeer ik bij de teamleider hoeveel bezoekers er die dag verwacht worden. De leidinggevende stelt een planning op en vervolgens wijs ik mijn collega’s naar de juiste plek. Tussen 10.00 en 10.30 uur staan we bij de poort om de eerste gasten te verwelkomen. Mijn collega’s scannen de toegangsbewijzen, controleren de tickets en helpen de gasten verder, zodat ze vlot het park in kunnen gaan. Het is heel afwisselend werk en je hebt contact met leuke gasten!”

Vakantiestemming
“Aan het einde van de dag zorg je samen met het team ervoor dat de gast het park tevreden verlaat. Dat kan soms best uitdagend zijn, dus is het belangrijk dat je verantwoordelijk én stressbestendig bent! Daarnaast moet je stevig in je schoenen staan. De gasten die op het Avonturenpark arriveren, verkeren soms echt in de vakantiestemming en willen alles goed voor elkaar hebben. De ene keer lukt het niet om een entreebewijs te scannen, de andere keer gaat het over de parkeerplaats. Maar dat beschouw ik juist als een uitdaging… Op dat moment zeg ik: “Dat begrijp ik helemaal, ik ga samen met u kijken hoe we dit kunnen oplossen.” Het is mijn taak om de gasten tevreden te stellen en naar een passende oplossing te zoeken, zodat ze een onvergetelijke dag beleven!”

“Kinderen stuiteren alle kanten op”
“Of mijn onderwijservaring van pas komt? Als teamcaptain probeer altijd aan te voelen waar de gast behoefte aan heeft. Aan de houding van de gast kan je namelijk veel aflezen! Als  een groep kinderen binnenkomt op het park, zijn de kids vaak ontzettend enthousiast en stuiteren ze alle kanten op. Ze kunnen dan niet wachten om de attracties in te gaan! Niets is leuker dan de kinderen en ouders enthousiast te maken voor gave attracties als Balagos en de Wild Waterval.”

Verdwaald
“Als er onverwacht een kind verdwaald is, komt het kind meestal eerst bij de Informatiebalie. Eerst proberen we te achterhalen of het kind een telefoonnummer heeft. Wanneer een kind geen mobiel nummer heeft, gaan we samen met het kind en één of meerdere collega’s op zoek naar de ouders. Negen van de tien keer vinden we zo de ouders. In alle andere gevallen komen de ouders meestal zelf naar  de Informatiebalie toe en wordt het zo opgelost”, aldus Luc.

Team
De jonge teamcaptain omschrijft zijn team als ‘enthousiast’ en ‘betrokken.’ “Ons team bestaat uit een gezellige mix van collega’s: van jong tot oud. Dat zorgt voor een goede balans! We beschikken allemaal over een gezonde dosis humor en zijn één grote collega-/vriendenkring. Na een lange werkdag zoeken we elkaar op bij de kantine, waar we onder het genot van een drankje samen de dag doornemen.”

Feedback
“Na verloop van tijd weet je steeds beter hoe je in bepaalde situaties moet reageren. Als een gast bijvoorbeeld boos of teleurgesteld is, is het de kunst om rustig te blijven en naar het verhaal van de gast te luisteren. Soms is er ook een bepaalde gebeurtenis vooraf gegaan. Voor alles geldt: denk in oplossingen, niet in problemen.”

Dit najaar gaat Luc als verkoper aan de slag bij een kledingzaak. “Volgend seizoen kom ik ongetwijfeld terug bij Hellendoorn. Je werkt hier in een hele bijzondere omgeving, met leuke gasten en supergezellige collega’s!”

Het echte werk
Luc vond het geweldig om gave attracties als De Donderstenen en The Discovery Club te bedienen. “Om deze attracties te bedienen, voer je verschillende handelingen uit. Dat maakt het werk heel spannend en afwisselend!”

Beginperiode                                                                      
“Op het Avonturenpark leer je vooral vanuit de praktijk, door zelf ervaringen op te doen en samen te werken met collega’s. In mijn eerste jaar sprak ik de collega’s uit mijn mentorgroep tijdens het werk, in de pauzes én buiten werktijd. Het leuke is dat ik hier een hele gezellige vriendengroep aan heb overgehouden!”

×

WhatsApp Chat

×