In de rubriek ‘Collega’s aan het woord zet het Avonturenpark collega’s in de spotlights. Deze keer een interview met Rogier Overdijk (51) uit Nijverdal.

Gasten verwelkomen, gebouwen schoonmaken en collega’s assisteren? Voor het derde jaar op rij werkt Rogier als huishoudelijk medewerker voor Avonturenpark Hellendoorn. Daar vormt hij het aanspreekpunt voor de gasten én verzorgt het onderhoud en schoonmaak van alle sanitaire ruimtes op het park.

Toen Rogier een oproep van het Avonturenpark op Facebook zag staan, twijfelde hij geen moment. De schoonmaker besloot de uitdaging aan te gaan en meldde zich in 2019 aan als huishoudelijk medewerker. “Het leek mij wel iets om in een attractiepark aan de slag te gaan. Ik had het hier al vrij snel naar mijn zin: je werkt hier in een hele bijzondere omgeving. Je ziet hier van alles voorbijkomen, van leuke attracties tot vrolijke gasten. Op het Avonturenpark gebeurt altijd wel iets!”

Het mooiste aan zijn baan vindt hij de afwisseling. “Het is fijn als een collega om hulp vraagt en je daardoor even iets anders mag doen, zoals suikerspinnen draaien in het Paviljoen.”

rogier overdijk 1

Plezier in het werk
In het hoogseizoen nam Rogier alle gebouwen op het park grondig onder handen. Naast de sanitaire ruimtes deed hij de was en maakte hij alle kantoren en kantines schoon. “Soms moet je tijdens het poetsen even een knop omzetten, uiteindelijk moet de klus wel geklaard worden. Mijn plezier krijg ik achteraf, als iets superschoon is geworden. Het geeft mij ontzettend veel voldoening als ik dan de blije gezichten van de gasten zie”, zegt Rogier op een bescheiden toon.

“Met een drone zie je veel meer” 
In zijn vrije tijd maakt Rogier reviews, vlogs en specials voor het populaire YouTube-kanaal amfvlogs. In september mocht hij, op uitnodiging van Hellendoorn, spectaculaire video-opnames maken met zijn drone. “Het is een echte hobby. Het is geweldig om drones te besturen, want met een drone bekijk je alles van bovenaf en zie je veel meer! Voor de opnames op het Avonturenpark gebruikte ik mijn mobiele telefoon, waarmee ik de drone eenvoudig in de gaten kon houden. Natuurlijk houd ik in verband met de veiligheid rekening met de ‘no-fly zones’, waar een vliegverbod geldt.”

Balagos
Als echte dronefanaat stuurde hij zijn machine de lucht in vanaf het drakengebied. “Mijn collega had het fantastische plan om een TikTokvideo op te nemen bij de Hellendoorn-draak Balagos. Daarop kwam ik op het idee om hem met een afwasborstel de tanden van Balagos te laten poetsen. Terwijl mijn collega de tanden schoonmaakte, vloog de drone metershoog boven hem heen. Dat was een heel grappig gezicht! Daarna gingen we naar het Aquaventura Slidepark, waar mijn collega zwaaiend band in de toren van de Tornado Twist ging staan. De drone steeg op, zwermde rond hem heen en zweefde vervolgens over de waterglijbanen. Deze video behaalde uiteindelijk zesduizend views!”

Bikkelen
“Welke eigenschappen je als schoonmaker in huis moet hebben? Je moet het in elk geval leuk vinden om in een team met verschillende collega´s te werken. Als de sfeer in het team goed is, loopt het vaak wel. Ook stressbestendig zijn is belangrijk, evenals flexibel zijn en openstaan voor feedback. En vergeet een goede conditie niet, want op het park ben je continu in beweging. Dit seizoen hadden we een drukke zomer en was het af en toe flink bikkelen. Al maakten mijn gezellige collega’s dat aan het einde van de dag weer helemaal goed!”

Personeelsfeesten
Na twee jaar kent hij zijn vaste collega’s inmiddels goed. “De vaste collega’s die hier vast werken, zijn heel vriendelijk. In het hoogseizoen spreken we elkaar regelmatig in de pauzes en sluiten we de dag samen af, aan het eind van onze dienst zitten we met een kop koffie gezellig na te praten onder de parasol. De personeelsfeesten brengen ook veel gezelligheid met zich mee: deze avonden vol muziek en entertainment zijn fantastisch om mee te maken!”

Tijdens de Screamsavonden in oktober liep Rogier met zijn collega’s tussen 100+ scare actors. “De griezels trokken alles uit de kast om onze gasten de stuipen op het lijf te jagen. Toen de The Knights op ons afkwamen, gilde één van mijn teamgenoten het uit”, vertelt Rogier met een glimlach op zijn gezicht.

“Leef je goed in”
Ieder teamlid op het Avonturenpark hanteert de Zeven Gouden Regels, die ervoor zorgen dat de gasten op het park een onbezorgde dag uit beleven. Als tip geeft Rogier mee: “Leef je goed in. Als de gasten door ons begroet worden, krijgen ze het gevoel dat ze begrepen worden en welkom zijn op het park. Verder is het extra belangrijk dat de toiletten schoon zijn én fris blijven, zodat vuil geen kans krijgt.”

Veelzijdig
Schoonmaker Rogier is op verschillende fronten actief. Naast Avonturenpark Hellendoorn is hij voor Center Parcs De Huttenheugte actief in de ondernemersraad en werkt hij als housekeeper in het zwembad Aqua Mundo.

Leren in de praktijk
Als praktijkbegeleider housekeeping gaf hij de afgelopen jaren instructies aan zijn collega’s. “Waarom het opleiden meerwaarde heeft? Als diegene precies weet er van hij of zij wordt verwacht, verloopt alles veel gestroomlijnder.” Rogier zet handige tips en trics in om zijn werkdag zo soepel mogelijk te laten verlopen. “Als het mogelijk is, kun je in overleg met de manager(s) de units afsluiten. Dat is veel effectiever en zo blijft het veel schoner.”

×

WhatsApp Chat

×