In de rubriek ‘Collega’s aan het woord zet het Avonturenpark collega’s in de spotlights. Deze keer een interview met Slidemaster Erwin Berger (35). Sinds 2003 is hij actief voor Avonturenpark Hellendoorn.


Erwin begon op 16-jarige leeftijd als attractiemedewerker, waarna hij opklom tot Slidemaster en aangesteld werd als medewerker Operationele zaken. Hij heeft er zichtbaar plezier in, om met gasten op het Slidepark te werken. “Het is heel afwisselend, je bent heerlijk in touw en er is altijd wel iets te doen. Je ziet toch weer hele andere dingen dan bij de attracties.”


Toen het Avonturenpark aan haar personeelsleden vroeg wie er zin had om op het Slidepark te gaan werken, aarzelde Erwin geen moment: in 2013 begon hij als Slidemaster. Vooral de sfeer in het Slidepark en het plezier van de gasten spreekt hem aan. “Het Slidepark heeft 11 gave waterglijbanen, een mooi spray park en is onderdeel van het Avonturenpark”, vertelt hij enthousiast. 

Deze foto gebruiken

Lifeguards

 “Je ziet al snel genoeg naar welke glijbaan de bezoeker toe wil gaan. Als ik de gast zie lopen, vertel ik direct welke band hij of zij kan gebruiken. De meeste glijbanen in het Slidepark zijn geschikt voor jong en oud, al gelden voor een aantal glijbanen specifieke lengte-eisen. Het is belangrijk dat onze gasten de aanwijzingen van de lifeguards opvolgen, zij zijn precies op de hoogte van alle veiligheidsregels en kunnen gevaarlijke situaties voorkomen”, aldus Erwin. “Om die reden staan onze medewerkers altijd in de torens om een oogje in het zeil te houden, zo ook bij de instap van de Dark Devil.”

Als er een EHBO-geval is, loopt Erwin – om eerste hulp te verlenen – met de gasten mee naar de EHBO-post van het Slidepark. “Vaak gaat het om kleine valpartijen. Daarbij plak ik pleisters op wonden en stel ik het kind gerust”, vertelt Erwin, die het EHBO-diploma van MFFA Europe behaalde. “Als er meer aan de hand is, bel ik de teamleiding. Zij lopen vervolgens mee met de gewonde.”

Tussen de palmbomen 

Door de jaren heen heeft de Slidemaster op allerlei plekken in het Avonturenpark gestaan: bij de attracties, de parktuin, op het zonnige Slidepark tussen de palmbomen en in de spookhuizen van Screams. “Het mooiste is de afwisseling tussen attracties, aflos (collega’s aflossen), tuindienst, het Slidepark, de Informatiebalie en de andere klussen. De tuindienst is ook erg leuk door de verschillende klussen en de vrijheid die je daarin hebt”, aldus Erwin. Over de vraag wat hij de minst leuke klus vindt, moet hij even nadenken. “Natuurlijk heb je wel eens dat je dingen schoon moet maken die je minder leuk vindt, maar dat hoort er nu eenmaal bij!” 

“In mijn eerste jaar was ik heel verlegen, een beetje afwachtend. Als ´beginner´ kon ik goed wennen aan de nieuwe situatie, omdat ik met hele jonge kinderen werkte. De meeste attracties in Dreumesland waren daarnaast redelijk eenvoudig te bedienen, vaak hoefde je maar één of twee knoppen in te drukken.” Hij knoopte regelmatig een praatje aan met de kinderen. “De ouders vonden het leuk dat ik als medewerker interesse toonde in hun kind. Het gaf hen het gevoel bijzonder te zijn”, zegt Erwin, die in het dagelijks leven werkzaam is als onderwijsassistent op een basisschool. “Kinderen zijn open en eerlijk. Je kunt hen echt wat bijbrengen.”

,,Het leek net echt’’

Voor Erwin vormt Heksendoorn één van de hoogtepunten van het jaar. In oktober mocht hij tijdens Screams de grime verzorgen en zelf als scare actor rondlopen op het park. “In het eerste jaar schminkte ik zelf mijn gezicht wit en maakte er pandaogen bij. In de jaren daarop werd de grime gelukkig steeds beter, omdat ik hulp kreeg van mijn collega’s. Door met elkaar ideeën te delen, help je elkaar beter te worden”, zo verklapt Erwin.

“Ik begon op internet naar mooie voorbeelden te zoeken en die probeerde ik vervolgens uit. Zo bracht ik een rits aan op mijn gezicht met vloeibare latex, waardoor het net leek alsof mijn gezicht opengeritst was”, zegt hij met een lach. Een teamgenoot van Erwin vult aan: “Het zag er echt gaaf uit. Je zag de bebloede huid echt uit de rits tevoorschijn komen, het leek nét echt.”

Hechte vriendengroep

In de afgelopen jaren heeft hij bij het team attracties een gezellige vriendengroep opgebouwd. “Ik kan het iedereen aanraden om voor Hellendoorn aan de slag te gaan. De mensen die hier werken, vinden het fijn om de gasten een leuke dag te bezorgen, dat zit er gewoon in. Het zijn hele sociale mensen die het leuk vinden om samen in hun vrije tijd op pad te gaan.” 

De Slidemaster van Avonturenpark Hellendoorn is momenteel op twee basisscholen werkzaam als onderwijsassistent. “Een paar jaar geleden heb ik ook de gymlerarenopleiding afgerond, maar daar was moeilijk werk in te vinden. In de toekomst wil ik graag aan de slag gaan als leraar in de bovenbouw in het basisonderwijs. Wie weet wat de toekomst mij brengt!” 

×

WhatsApp Chat

×